1 min

Microsoft is begonnen met het uitschakelen van het eens zo populaire Windows Live Messenger, ook wel bekend onder de naam MSN. De softwaregigant besloot vorig jaar om de dienstverlening te staken omdat het zich wilde richten op Skype, waarmee het bedrijf soortgelijke mogelijkheden biedt.

Op 30 april komt de dienstverlening van Windows Live Messenger definitief tot een einde. Tot die tijd is Microsoft gefaseerd bezig met het overzetten van gebruikers. De softwaregigant begint met het overzetten van Engelstalige gebruikers, gebruikers die Portugees als taal hebben ingesteld zijn als laatst aan de beurt.

Vanaf vandaag kan het dus zo zijn dat je, indien nog niet handmatig overgestapt, een melding krijgt dat inloggen niet langer mogelijk is op Windows Live Messenger en dat Skype geïnstalleerd moet worden. Het inloggen in Skype gebeurt met de loginnaam en het wachtwoord dat ook bij Windows Live Messenger gebruikt werd.

Er is één uitzondering bij Microsoft’s beslissing. In China zal de softwaregigant Windows Live Messenger aan blijven bieden. Microsoft maakt in dat land gebruik van een externe partij om de dienstverlening te voorzien. Wanneer de voortzetting van MSN in China tot een einde komt is nog onduidelijk.

Microsoft lanceerde MSN medio 1999, in 2011 piekte het aantal gebruikers naar 300 miljoen, slechts twee jaar later zou daarvan nog maar een derde over zijn gebleven. Skype heeft zo’n 280 miljoen maandelijkse gebruikers.