Opera heeft zijn browser van een update voorzien. Versie 12.10 van de browser brengt een aantal verbeteringen met zich mee voor zowel ontwikkelaars als gebruikers.

Opera 12.10 krijgt ondersteuning voor het ICC V4-kleurenprofiel, dit helpt bij het tonen van levendige en kleurrijke foto’s. Ook biedt Opera 12.10 nu ondersteuning voor hoge DPI- en Retina-schermen. Ook is er diepere Mountain Lion-integratie, Opera maakt verbinding met het notificatiecentrum en maakt gebruik van de ingebouwde sociale deelfunctionaliteit van Mac OS X.

Windows 8-gebruikers krijgen een aanraakgevoelige update, met de komst van Opera 12.10 heeft deze namelijk ondersteuning voor aanraakschermen en kan er geknepen worden om in te zoomen in zowel de desktop- als store-variant van de browser.

Verder zou Opera 12.10 een stuk sneller zijn geworden door ondersteuning voor SPDY en wordt de nadruk gelegd op het downloaden en gebruik van extensies zoals Speed Dial, Twitter, Gmail en Facebook om de browser af te stellen op persoonlijke behoeftes.