T-Mobile maakt zich zorgen om de groei van het mobiel internet. Het mobiele internet zou inkomsten afsnoepen van voice- en sms-diensten die het bedrijf levert. Er zijn al wel maatregelen getroffen om communicatie via het mobiele internet te belasten, maar dit compenseert tot op heden nog onvoldoende.

Gisteren werden de kwartaalcijfers van het afgelopen kwartaal van T-Mobile gepresenteerd. In het derde kwartaal gebruikten klanten van T-Mobile 47 procent meer mobiel internet dan een jaar geleden. Erik Dekker, woordvoerder van T-Mobile, denkt dat de groei nog wel even aan zal houden. Het bedrijf hoopt dat het in de toekomst beter zal kunnen reageren op dynamische martktontwikkelingen, maar wat het bedrijf voor ontwikkelingen verwacht, maakte het niet bekend. Dekker denkt niet dat een prijsstijging van mobiel internet nodig is.

Compenserende maatregelen die providers op het moment toepassen, zijn datalimieten voor mobiel internetgebruik, inzetten van verouderde mobiele netwerken voor onbeperkt mobiel internet en hogere kosten voor mobiel internet. Al het andere, zoals het financieel belasten van diensten zoals WhatsApp en Skype, is in strijd met de wet. Vandaar dat providers niet op deze manier hun inkomsten kunnen verhogen.

T-Mobile had een omzet van 413 miljoen euro in het derde kwartaal. Na aftrek van de overheadkosten hield het bedrijf bruto 143 miljoen euro over. Dit betekent in vergelijking met het derde kwartaal vorig jaar een daling van vier procent in de omzet en een 18 procent stijging van de brutowinst.