Sociaal netwerk Facebook heeft gewaarschuwd dat de op handen zijnde uitrol van het gebruik van HTTPS-verbindingen zal resulteren in een iets tragere website. De uitrol zal deze week eerst in de Verenigde Staten plaatsvinden, maar de rest van de wereld zal in de komende tijd volgen.

Facebook wil het gebruik van het sociale netwerk veiliger maken en heeft er daarom voor gekozen om het gebruik van HTTPS op alle pagina’s te verplichten. Eerder was het al mogelijk om een beveiligde verbinding op te zetten bij het inloggen, maar dit gebeurde enkel wanneer de gebruiker dit expliciet aangaf.

Facebook waarschuwt er voor dat de website trager kan worden voor sommige gebruikers. Het sociale netwerk stelt dat het geen eenvoudige taak is om alle gebruikers over te zetten naar een beveiligde verbinding terwijl dezelfde stabiliteit en snelheid behouden moet blijven. Facebook stelt dat het alles in werking heeft gezet om de meeste overlast uit te sluiten en dat werk zal ook in de toekomst voortgezet worden.

Indien de HTTPS-verbinding problemen op mocht leveren voor gebruikers is het eventueel mogelijk om het gebruik er van uit te schakelen via de beveiligingsinstellingen.