Met de opkomst van clouddiensten en het online beschikbaar hebben van vele bestanden en persoonlijke gegevens, komt een groot beveiligingsrisico. Apple heeft daarom de hulp ingeschakeld van Kristin Paget, het Amerikaanse bedrijf heeft Paget aangesteld als beveiligingsonderzoekster van Core OS.

Apple heeft Kirstin Paget gerecruteerd als de nieuwe beveiligingsonderzoekster voor Core OS. Core OS is de onderliggende laag van Mac OS X en iOS, waarmee gecommuniceerd kan worden via API’s. Terwijl de meeste mensen bezig waren met de nieuwe iPhone, die in september werd gelanceerd, heeft Apple stiekem de beveiligingsonderzoekster weten te strikken.

Kristin Paget is verantwoordelijk voor de weinige malware in Windows Vista, in die tijd werkte ze als beveiligingsonderzoekster voor IOActive. Zij en haar team waren degenen die de software-engineers van Microsoft erop wezen dat de beveiliging van Windows Vista nog behoorlijk lek was. Uiteindelijk werd de lancering van Windows Vista vertraagd, om de beveiliging te verbeteren.