1 min

Facebook heeft niet bepaald stil gezeten op het mobiele front, vorige week bracht het bedrijf een nieuwe versie van de Android-applicatie van het sociale netwerk uit, die de snelheid drastisch verbeterde. Daarnaast werd ook de iPhone-app van een update voorzien. Om die goede lijn voort te zetten kwam Facebook ook op de proppen met een update voor Microsoft’s Windows Phone 8.

Versie 4.1 van de applicatie brengt een groot aantal verbeteringen met zich mee in het kader van de snelheid van de applicatie. Facebook kreeg vanuit de community te horen dat de applicatie te traag is en dat dit afbreuk deed aan de gebruikerservaring, deze update lijkt zich dan ook vooral te richten op het aanpakken van deze problemen. Het globale uiterlijk van de gebruikersinterface lijkt verder niet veel veranderd te zijn.

Windows Phone ligt al lange tijd onder vuur vanwege het relatief lage aantal applicaties dat beschikbaar is voor het mobiele platform. Met deze update aan de applicatie kan Windows Phone zich wat betreft de Facebook-applicatie in ieder geval weer meten met het aanbod op iOS en Android.