1 min

Directeur Satoru Iwata van Nintendo heeft in een video, die geplaatst werd op de Japanse website van het bedrijf, aangegeven dat het hem spijt dat de Wii U-console soms problemen vertoont. De Wii U kent bijvoorbeeld lange laadtijden.

Behalve de lange laadtijden die zich vooral voordoen tijdens het wisselen tussen applicaties op het systeem, moeten gebruikers ook een enorm lange update uitvoeren waarmee alle online functionaliteit geactiveerd wordt. Vooralsnog heeft het Japanse bedrijf slechts beterschap en excuses aangeboden, maar is het nog onbekend wanneer de problemen verholpen worden.

Iwata verontschuldigde zich daarbij ook tegenover de Japanse consumenten, omdat in Japan de Wii U Premium Set maar op hele kleine schaal beschikbaar is. Hij gaf wel aan dat de voorraad elke week aangevuld wordt. Toch hoeft Nintendo zich niet heel veel zorgen te maken, de verkoop van de console verloopt wel voorspoedig.

Voor degene die een aardig woordje Japans spreekt, de video van ruim 10 minuten is te vinden op Nintendo’s Japanse website.