1 min

Nintendo heeft op YouTube een video geplaatst waarin is te zien dat het bedrijf het menu van de Wii U een stuk sneller heeft gemaakt. De update zal volgende maand worden verspreid naar alle eigenaren van de Wii U en zal waarschijnlijk met open armen worden ontvangen.

Begin dit jaar publiceerden we op Techzine een uitgebreide review van de Nintendo Wii U, toen waren wij onder andere kritisch over de snelheid van de nieuwe gameconsole van Nintendo. Nintendo had toen al beloofd te werken aan updates om het systeem sneller te maken. Nu lijkt de eerstvolgende van deze updates eindelijk echt verschil uit te gaan maken. Nintendo heeft flink wat laadtijd weten af te halen van het menu, maar geeft aan dat er rond de zomer nog een tweede update zal volgen, die het systeem opnieuw sneller moet maken.

In onderstaande video is een vergelijking tussen een Wii U zonder en met de update te zien. De video toont duidelijk aan hoe snel het systeem straks is. De grote vraag is natuurlijk of de eigenaren van de Wii U hier tevreden mee zullen zijn. Voor de actieve Wii U-gebruikers is elke snelheidswinst mooi meegenomen, maar dat het nog sneller moet kunnen lijkt vrij duidelijk, na het bekijken van de video.