Reggie Fils-Aime, president van de Amerikaanse afdeling van Nintendo, poogde eerder nog om de negativiteit rondom de lancering van de Wii U te verminderen. Nintendo’s President, Satoru Iwata, heeft daar duidelijk geen behoefte aan en biedt zijn excuses aan voor de rommelige start van de Wii U.

Vele nieuwe eigenaren van de Wii U waren teleurgesteld toen ze de nieuwe console eenmaal ingeschakeld hadden. Zij werden geconfronteerd met een grote, trage patch om de volledige functionaliteiten van de Wii U te ontketenen. Iwata zegt hier het volgende over in een interview met IGN: "Persoonlijk vind ik dat al de functionaliteit die een console kan bieden ook aanwezig moet zijn wanneer de doos geopend wordt. Ik heb berouw voor het feit dat klanten van de Wii U een update wordt voorgeschoteld die zo lang duurde en dat een aantal diensten niet beschikbaar waren op de dag van de lancering."

Naast de excuses van Iwata, was er ook positief nieuws te melden, de topman van Nintendo bevestigde de komst van een nieuwe 3D-variant op zowel de Mario- als Zelda-series. Deze zullen ontwikkeld worden voor de Wii U, verdere details van de spellen bleven overigens uit.