De recent gelanceerde Facebook-applicatie Midnight Deliveries bevat een gigantische bug. Met de app kunnen automatisch berichten verstuurd worden, klokslag om 12 uur met nieuwjaar. Deze handigheid komt echter niet zonder gevaren, want het blijkt dat de URL’s van deze berichten publiekelijk toegankelijk zijn.

En alsof dit nog niet reden genoeg was om af te zien van het gebruik van deze app, blijkt nu ook dat wanneer iemand de cijfers aan het einde van de URL verandert, berichten verwijderd kunnen worden. Hoewel een Nieuwjaarsgroet over het algemeen niet erg veel persoonlijke informatie bevat, is het toch schrikbarend hoe makkelijk het is om informatie te achterhalen waarvan geacht wordt dat het privé blijft.

Facebook is inmiddels op de hoogte van het probleem en heeft de Nieuwjaarsdienst direct offline gehaald voor ‘onderhoudswerkzaamheden’. Een woordvoerder van Facebook heeft een verklaring afgegeven, hij zegt:"We zijn bezig om het probleem te verhelpen en in de tussentijd hebben we de app geblokkeerd op de Facebook Stories-website, om ervoor te zorgen dat er geen berichten bekeken kunnen worden."