1 min

Op de laatste dag van 2012 heeft WhatsApp wereldwijd 18 miljard berichten verwerkt. Met dit aantal verbreekt de chatdienst het oude record van 10 miljard, wat in augustus van vorig jaar werd behaald. Van de 18 miljard berichten waren er 7 miljard inkomend, de overige 11 miljard waren uitgaand.

Op de laatste dag van 2011 verwerkte WhatsApp 1 miljard berichten, daarmee is de stijging naar 18 miljard niets minder dan explosief te noemen. Het verschil in inkomende en uitgaande berichten is op het eerste gezicht misschien opvallend, dit komt door het gebruik van groepsgesprekken. Een bericht in een groepsgesprek wordt slechts eenmaal als inkomend geteld, maar meerdere malen als uitgaand. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers in het desbetreffende groepsgesprek.

Met deze cijfers lijkt WhatsApp momenteel de absolute topper wat betreft chatdiensten. Apple maakte in augustus bijvoorbeeld bekend dat de iMessage-dienst toen 300 miljard berichten had afgeleverd, maar dan wel in 12 maanden tijd.

WhatsApp werd in 2009 opgericht en biedt applicaties voor Android, BlackBerry, iOS, Symbian en Windows Phone.