WhatsApp heeft gisteren opnieuw de eigen records verbroken, in totaal werden er 64 miljard berichten verstuurd en ontvangen op één dag. Ook het aantal actieve gebruikers is opnieuw gestegen en staat nu op 465 miljoen. WhatsApp bewijst hiermee dat de populariteit nog steeds toeneemt en dat het bedrijf geen hinder ondervindt van de overname door Facebook.

Het verwerken van 64 miljard berichten op een dag is natuurlijk al een hele prestatie. In totaal gaat het volgens WhatsApp om 20 miljard verstuurde berichten en 44 miljard ontvangen berichten. Het verschil in deze getallen wordt veroorzaakt door groepsgesprekken, waarbij een bericht naar een hele groep mensen verstuurd wordt.

De activiteit en de populariteit van WhatsApp stijgt nog steeds, in januari werden er gemiddeld zo’n 50 miljard berichten per dag verstuurd en ontvangen, medio vorig jaar stond de teller "pas" op 27 miljard. Het aantal gebruikers stijgt ook nog steeds, volgens onze gegevens stond de teller in december op 400 miljoen gebruikers en recent op 465 miljoen.

Het imago van WhatsApp leek een deuk op te lopen toen het door Facebook werd overgenomen, het concurrerende Telegram-messenger (review) groeide in korte tijd met miljoenen gebruikers. Mensen hadden geen vertrouwen in het privacybeleid van Facebook en waren in veel gevallen dan ook niet enthousiast over de overname. Facebook tastte voor de overname diep in de buidel, het sociale netwerk legt 16 miljard dollar op tafel voor de berichtendienst.