2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Adobe biedt de tweede versie van het Creative Suite-pakket met onder andere Photoshop, InDesign en Illustrator gratis aan op haar website. In ruil voor een kosteloze registratie op de website kan de gebruiker het pakket of losse programma’s downloaden en gratis gebruiken.

Adobe Creative Suite 2 werd in 2005 uitgebracht door het Amerikaanse bedrijf. Omdat het pakket al acht jaar geleden werd uitgebracht is er geen officiële ondersteuning voor Windows 7 en 8 vanuit Adobe. Om het pakket werkend te krijgen moeten gebruikers zodoende mogelijk wat moeite doen. Een oplossing bij eventuele problemen zou het inschakelen van de compatibiliteitsmodus van Windows kunnen zijn. Overigens kunnen ook Mac OS X-gebruikers zich tegoed doen aan de gratis downloads.

Adobe Creative Suite 2 bestaat uit de volgende programma’s: Acrobat 3D, Acrobat Standard 7.0, Acrobat Pro 8, Audition 3, GoLive CS2, Illustrator CS2, InCopy CS2, InDesign CS2, Photoshop CS2, Photoshop Elements 4.0 of 5.0, Premiere Pro 2.0.

De pakketten of losse programma’s zijn te downloaden vanaf Adobe’s website, je kunt hier ook een geldig serienummer vinden voor de installatie. Zoals vermeld is registratie hiervoor wel een vereiste.

De meest recente versie van Adobe Creative Suite is al weer versie 6, welke onlangs uitgebracht werd.

Update
Adobe heeft in een statement aangegeven dat het absoluut geen gratis versies van Creative Suite 2 weggeeft.De activatieservers worden offline gehaald. Daarom werden er pakketten en producten beschikbaar gesteld die wel een geldig serienummer vereisen, maar niet geactiveerd hoeven te worden.

Onduidelijk is of de pakketten en programma’s ook werken bij mensen die deze niet aangeschaft hadden.