min

Tags in dit artikel

, , ,

Adobe Systems Incorporated maakt een nieuwe versie bekend van Adobe® Creative Suite, het krachtige ontwerpprogramma voor print- en webwerkstromen voor creatieve professionals. Adobe Creative Suite 2 Premium Edition integreert nieuwe, volledige versies van de ontwerpsoftware, waaronder Adobe Photoshop® CS2, Adobe InDesign® CS2, Adobe Illustrator® CS2, Adobe GoLive® CS2 en het geheel vernieuwde Version Cue® CS2 (zie afzonderlijke persberichten). Daarnaast bevat de Premium Edition het onlangs geïntroduceerde Acrobat 7.0 Professional als kerntoepassing.

Een nieuw onderdeel van de Creative Suite is Adobe Bridge. Adobe Bridge fungeert als een hub en brengt productiviteit, beelden en creativiteit bij elkaar met multi-view browsing en een naadloze integratie van de verschillende onderdelen in Adobe Creative Suite 2-software. Daarnaast geeft het toegang tot Adobe Stock Photos, een nieuwe stockfoto-dienst die one-stop shopping biedt voor hoogwaardige, rechtenvrije beelden voor opmaak en ontwerp (zie afzonderlijk persbericht). Met geavanceerde bewerkingsmogelijkheden voor mobiele standaarden zoals SVG-t versnelt Adobe Creative Suite 2 het ontwerp- en publicatieproces, zowel voor papier en web als de nieuwste handheld apparatuur.

“Op het gebied van vormgeving, reclame en publicaties willen onze klanten steeds vernieuwend zijn,” zegt Shantanu Narayen, president and chief operating officer bij Adobe. “Ons doel is om een technologisch platform te ontwikkelen waar de creatieve wereld op kan vertrouwen en bouwen. Met Creative Suite 2 leveren we de belangrijkste tools die ontwerpers nodig hebben om op een efficiënte manier hun beste werk te maken, zowel online en op papier als op het nieuwste handheld apparaat.”

Adobe Creative Suite Engels voor Mac OS X 10.2.8 tot 10.3.8, Java Runtime Environment 1.4.1 en Microsoft® Windows® 2000 met Service Pack 4 of Windows XP met Service Pack 1 of 2 zal vanaf mei verkrijgbaar zijn. De Franse versie volgt enige weken later en de Nederlandse versie wordt in de zomer verwacht. De adviesverkoopprijs van Adobe Creative Suite 2 Premium Edition Engels is 1.269 euro excl. BTW en de Engelse en Franse versie kosten 1.799 euro excl. BTW. De Standard Edition is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 999 euro excl. BTW in het Engels en voor 1.399 euro in het Nederlands en Frans. Upgradeprijzen zijn verkrijgbaar voor klanten van Adobe Creative Suite en Adobe Photoshop.

Voor meer informatie over functies, upgradebeleid en prijzen kan je terecht op www.adobe.nl/creativesuite. Adobe Stock Photos kan in sommige landen en munteenheden niet beschikbaar zijn en is onderhevig aan verandering.