Voor de maand december meldde Net Applications nog dat Microsoft met Windows 8 een marktaandeel van 1,64 procent had bereikt. Nu geeft het onderzoeksbureau aan dat er in de periode tot 16 januari een grote stijging is geweest in het marktaandeel van het nieuwe besturingssysteem.

De nieuwe gegevens laten zien dat Windows 8 op 16 januari goed was voor een marktaandeel van 2,25 procent. Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft heeft dus in twee weken tijd een grote stijging doorgemaakt en zit daarmee op de hielen van Apple’s Mac OS X 10.8. Dit nieuwste besturingssysteem van Apple heeft momenteel een marktaandeel van 2,43 procent.

Windows 7 is nog altijd het meest gebruikte besturingssysteem op PC’s, met een aandeel van 45,35 procent, Windows XP heeft nog altijd een groot aandeel met 38,71 procent. Dit komt onder andere doordat nog altijd veel bedrijven het besturingssysteem gebruiken.

Waarschijnlijk zal de groei van Windows 8 aanhouden, met een hoge piek aan het einde van januari. Dit heeft namelijk te maken met het verstrijken van de introductieperiode van Windows 8. Na 31 januari zal de prijs voor een Windows 8-licentie stijgen van 29,95 euro naar een bedrag dat ongeveer vijf keer zo hoog ligt.