1 min

Facebook heeft aangekondigd te werken aan een zelf ontwikkelde programeertaal. Deze taal zal de naam Feature eXtraction Language (FXL) dragen en is ontwikkeld om de vele spam op de socialenetwerksite aan te gaan.

In een bericht op de blog van Facebook stelde het bedrijf: "De integriteit van spambedreigingen op Facebook’s site veranderen op een dagelijkse basis, of zelfs per uur. Aanvallers die de ene dag een ‘gratis iPad 5’-scam plaatsen, beloven de volgende dag onder valse voorwendselen verscheidene cadeaubonnen." Om dit tegen te gaan, bedacht Facebook de FXL-programmeertaal.

Facebook stelt dat het bedenken van een nieuwe programmeertaal vrijwel altijd een slecht idee is en dat FXL vrij zwaar gebaseerd is op Standard ML. FXL gebruikt alleen bestaande Standard ML-code.

Het blogbericht gaat vervolgens diep in op de FXL-code om een voorbeeld te geven van hoe de taal gebruikt kan worden om spam op Facebook tegen te gaan. Het komt er op neer dat de nieuwe aanpak veel efficiënter is in het bekijken van de historie van de persoon die het bericht heeft geplaatst, wanneer de uiteindelijke conclusie is dat de historie veel spam bevat, wordt het bericht gefilterd en dus niet geplaatst.