Dat het aanklagen van spammers een goede bron van inkomsten kan zijn merkte Facebook al eerder nadat het bedrijf 873 miljoen dollar kreeg van Adam Guerbiez en 711 miljoen dollar van Sanford Wallace. Het sociale netwerk heeft onlangs opnieuw enkele verantwoordelijken voor spam aangeklaagd.

Eén van de aangeklaagde personen is een spammer die de zogenaamde ‘dislike-knop’ op een bedenkelijke manier introduceerde aan nieuwe gebruikers. Door middel van berichten meldde hij dat Facebook de functie slechts zou openstellen wanneer de gebruiker persoonlijke gegevens in zou voeren. Hierna werden automatisch alle contacten van de gebruiker op de hoogte gesteld van de knop.

Onder de aangeklaagden bevindt zich verder ook het bedrijf MaxBounty dat zich via Facebook al vele malen schuldig maakte aan oplichting. Het bedrijf adverteerde met pagina’s waarop dure producten te winnen waren, wanneer persoonlijke gegevens ingevoerd werden.

Als laatste is er een spammer aangeklaagd die adverteerde met een abonnement waarmee de gebruiker ontdaan zou worden van alle reclame op het sociale netwerk. Bij aanschaf werden contacten ongewild op de hoogte gesteld van het bestaan van het abonnement. Natuurlijk werkte het abonnement niet zoals geadverteerd. De spammer zou naar schatting zo’n 170.000 dollar verdiend hebben aan zijn acties.