1 min

Het langverwachte nieuwe deel uit de GTA-reeks wordt uitgesteld, zo heeft ontwikkelaar Rockstar Games vandaag bekendgemaakt. De PlayStation 3- en Xbox 360-varianten van GTA V zullen pas op 17 september in de winkels liggen.

Rockstar bevestigde in oktober 2012 dat de sandbox-game in de lente van 2013 uitgebracht zou worden, maar vandaag maakt de ontwikkelaar duidelijk dat het die belofte niet waar kan maken. Rockstar Games geeft aan dat het meer tijd nodig heeft voor het ontwikkelen van de game om de voldoen aan de eisen die door de ontwikkelaar en gamers geëist wordt.

GTA V is de eerste GTA-game waarbij je de verhaallijn speelt met drie karakters. In sommige missies kan de speler zelf een keuze maken uit één van de drie karakters. Ook buiten de missies kan gewisseld worden tussen de drie karakters, die allen een eigen verhaal hebben.

Wanneer de PC-versie van GTA V uit zal worden gebracht is momenteel nog onduidelijk. Het is gebruikelijk dat deze later verschijnt dan de variant voor spelcomputers.