1 min

Afgelopen weekend werd bekend dat Facebook gehackt was. Dezelfde hackers lijken ook verantwoordelijk voor een hack in de computers van verschillende medewerkers van Apple. De hackers maakten gebruik van een kwetsbaarheid in Java.

Apple heeft bekendgemaakt dat het doelwit was van hackers die gebruik maakten van dezelfde software die ook gebruikt werd om Facebook aan te vallen, ook Twitter zou aangevallen zijn. Het bedrijf dat gevestigd is in Cupertino geeft aan dat de computers van een aantal medewerkers geïnfecteerd raakten met malafide software, toen ze de ontwikkelaarswebsite iphonedevsdk.com bezochten, bezoeken is op eigen risico, de software kan nog actief zijn. De aanval zou speciaal gericht zijn op Mac’s. Volgens Apple is er geen aanwijzing gevonden dat er data gestolen is. Het incident wordt onderzocht in samenwerking met de autoriteiten.

De hack is volgens de laatste berichten te herleiden naar Oost-Europa. De hackers zouden proberen om bedrijfsgeheimen, onderzoeksresultaten en intellectuele eigendommen te pakken te krijgen, mogelijk met als doel deze te verkopen.