Instagram zal waarschijnlijk geen speciale applicatie voor BlackBerry 10 bouwen. Voor BlackBerry is dat geen goed nieuws, het bedrijf doet veel moeite om van BlackBerry 10 een interessant platform te maken, maar dat kan het bedrijf niet zonder ’s werelds meest populaire applicaties.

Een ingewijde bron meldde desgevraagd: "Voorlopig staat er geen Instagram-app voor BlackBerry 10 op de planning. Ik ben er ook niet zeker van dat die applicatie ook ooit zal komen." Hoewel het zeker niet het einde van de wereld is voor BlackBerry, is het wel een klap dat één van de populairste applicaties van het moment niet zijn opwachting maakt voor BlackBerry 10. Het maakt het platform immers minder interessant voor potentiële kopers en ontwikkelaars. Aan de andere kant is BlackBerry een bedrijf dat zich richt op de zakelijke markt, die vermoedelijk niet al te veel geeft om een Instagram-app.

Instagram zou wel bezig zijn met het omzetten van de Android-applicatie naar BlackBerry 10. Het omzetten van Android-software zorgt er over het algemeen wel voor dat gebruikers in moeten leveren op gebruiksvriendelijkheid in vergelijking met apps die gebouwd worden op BlackBerry’s Cascade SDK.