1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sony gaat alle games voor de PlayStation 4 online aanbieden, dat zegt Shuhei Yoshida, president van Sony’s Worldwide Studios. In dat toekomstige scala aan digitale PS4-titels denkt de president ook aan een abonnementsvorm waarmee gamers naar hartelust kunnen spelen.

"PlayStation 4 zal vergelijkbaar zijn met de PS Vita, in de zin dat elk spel beschikbaar is als digitale download. Sommige spellen zullen ook verkrijgbaar zijn op schijf," zegt Yoshida in een interview met The Guardian.

Hoewel de baas geen toezeggingen deed, lijkt het concern hard na te denken over een lidmaatschap dat met de digitalisering gepaard gaat. "Hypothetisch kijken we naar verschillende modellen. We kunnen goud-, zilver- of platinum-lidmaatschappen aanbieden, of iets in die vorm, zeker met de Gaikai-technologie in het vooruitzicht."

Die Gaikai cloud servers kunnen wel eens een cruciaal element van Sony’s strategie blijken. De eerdere PS3-games zijn meestal al groter dan 10GB, soms zelfs meer dan 20GB. De nieuwe PlayStation 4-titels gaan daar waarschijnlijk niet onder zitten, wat het downloaden van games een tijdrovend en datavretend klusje maakt.

Met de overname van Gaikai kreeg Sony technologie in handen waarmee games vanaf het internet gespeeld worden zonder eerst volledig te downloaden, waardoor je met het lidmaatschap zoveel spellen kunt spelen als je wilt, zonder geld- of opslagbeperkingen. De zon breekt langzaam door in gamertopia, zolang Sony de abonnementsprijzen aanvaardbaar maakt.