1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De nieuwe manier van gamen op de PlayStation 4 door middel van het zogenaamde cloud-streamen laat voorlopig nog op zich wachten, althans in de EU.

Sony beweerde dat de PlayStation 4 het gamen een nieuwe dimensie zal geven. Dit is mogelijk dankzij de overname van clouddienst Gaikai, vorig jaar. Deze dienst maakt het voor de gamer mogelijk games vanaf het internet te streamen. Hiervoor zou het in huis halen van het bekende fysieke schijfje van een spel niet meer nodig zijn. Ook biedt Gaikai de mogelijkheid eerdere games van de PlayStation, PlayStation 2 en PlayStation 3 naar de PlayStation 4 te streamen.


Het probleem dat bij een dergelijke dienst automatisch ontstaat is de essentiële aanwezigheid van voldoende bandbreedte. Immers, een minimale lag kan bij sommige games al erg hinderlijk worden ervaren. Om dergelijke ergernissen voor te zijn, heeft Sony besloten de clouddienst niet eerder dan in 2015 beschikbaar te stellen in de EU.

Noord-Amerika zal vooralsnog de eerste regio zijn waar vanaf 2014 de clouddienst op de PlayStation 4 zal worden aangeboden. Pas wanneer er meer zekerheid is over oplossingen omtrent de bandbreedteproblematiek in Europa, zal deze nieuwe vorm van gamen ook buiten de Verenigde Staten worden uitgerold.