Pinterest heeft gisterenavond de website vernieuwd, naast het introduceren van enkele nieuwe functies, heeft de website ook een nieuw jasje gekregen dat een stuk schoner en simpeler is dan de oude versie. Voor vaste gebruikers is het waarschijnlijk wel even wennen.

Alle gebruikers van Pinterest ontvangen een uitnodiging om het nieuwe Pinterest uit te proberen. Op dit moment wordt de nieuwe versie uitgerold, hoelang dit precies gaat duren heeft het sociale netwerk niet bekendgemaakt.

Belangrijkste doel was om gebruikers makkelijker nieuwe pins te laten ontdekken, waarvan geacht wordt dat zij die interessant zullen vinden. Verder wilden de makers de website opschonen door de huisstijl wat overzichtelijker en schoner te maken. Het nieuwe ontwerp werd vorige maand al door een kleine groep testers uitgeprobeerd. Nu zijn alle overige Pinterest-leden aan de beurt om met het nieuwe ontwerp en functies aan de slag te gaan.

Een van de nieuwe functies is de mogelijkheid om grotere pins te maken. Hierdoor kan er meer aandacht op worden gevestigd. Ook wordt het mogelijk om meer pins van dezelfde website of hetzelfde board te zien, zonder te hoeven navigeren. Tot slot is er een nieuw blokje bedacht met de naam: Mensen die dit gepind hebben, pinden ook…. Dit doet precies wat het eigenlijk al zegt, het laat nog meer pins van die mensen zien.

De bedoeling is dat de meeste van deze functies ook naar de iOS- en Android-app komen in de komende maanden. Er is echter geen datum genoemd wanneer dit precies zal gebeuren.

Tot slot is de ondersteuning voor de vorige-knop in de browser verbeterd. Voorheen als je een tijdje had rondgesurfd op Pinterest en je ging terug via deze knop, verliep dat niet geheel vlekkeloos. Volgens de website is dat nu opgelost. Ook heeft Pinterest in de techniek achter de website een hoop aangepast, waardoor de website in de toekomst sneller kan worden geüpgraded.

Indien je nog geen e-mail van Pinterest hebt ontvangen om het nieuwe uiterlijk te testen, moet je simpelweg nog even geduld hebben.