1 min

Tags in dit artikel

, ,

(P)introductie

Sinds de explosie van het aantal Pinterest-gebruikers in 2011 is het sociale netwerk de status van plaatjesboek voor vrouwen en hipsters al lang ontgroeid. De organisatie zelf omschrijft zich zo:
"Pinterest is een instrument om de dingen die je leuk vindt te verzamelen en ordenen."

Op de site vind je miljoenen pinners en borden vol beelden over de meest uiteenlopende onderwerpen. Verzamelen, inspireren en delen, daar draait het om. En als je dat toch erg vrouwelijk vindt klinken, heb je de borden van Playboy of Alpha-Romeo nog niet gezien. Voor ieder wat wils dus.

Inspireer


Veel pinners gebruiken de site als bron van inspiratie voor de mooiste vakanties, verrassende maaltijden, out-of-the-box design of onbereikbare dromen.

Organiseer


De nuchtere Nederlanders onder ons kunnen ook uit de voeten met de praktische kracht van Pinterest. Organiseer een evenement, plan een project en verzamel ideeën met behulp van alle uithoeken van het web.

Communiceer


Een effectiever instrument om contact te maken met zielsverwanten (lees: maten) bestaat er niet. De site staat bomvol content die ook op jouw interesses is afgestemd en alle gelijkgestemden vlokken samen om hun respect voor pins te uiten.

Overtuigd?

Aan de slag dan! Op de volgende pagina’s vind je informatie voor een snelle start en over functies en de Pinterest-community. Op de laatste pagina staat informatie over Pinterest voor bedrijven.