1 min

Het sociale netwerk Pinterest had een hele lange aanlooptijd nodig om door te breken, maar met 100 miljoen maandelijkse gebruikers is er geen twijfel meer, Pinterest zit in de lift en blijft gestaag doorgroeien. Het aantal gebruikers is in de afgelopen 18 maanden verdubbeld.

Pinterest is een sociaal plakboek, waar je foto’s en afbeeldingen kan vastpinnen aan een plakboek en kan delen met andere gebruikers. Ook kan je foto’s en afbeeldingen van andere gebruikers repinnen. Uiteraard kunnen foto’s ook links bevatten naar andere websites, bijvoorbeeld naar locaties, producten of je favoriete stamkroeg.

De waarde van Pinterest werd bij de laatste investeringsronde geschat op 11 miljard dollar, wat een redelijk hoog bedrag is gezien het aantal gebruikers. De reden van de hoge waarde heeft vooral te maken met de grote interesse van adverteerders, veel mensen pinnen namelijk ook producten die ze graag willen kopen en dat maakt het voor adverteerders extra interessant.

Pinterest heeft in de Verenigde Staten ook al een knop toegevoegd waarmee producten direct kunnen worden gekocht.

Pinterest is een sociaal netwerk dat voornamelijk onder vrouwen erg populair is. Onder de leden is maar liefst 80 procent van het vrouwelijke geslacht. Al groeien het aantal mannelijke gebruikers het afgelopen jaar harder dan het aantal vrouwelijke gebruikers.

Lees ook onze tutorial: Wat is Pinterest en hoe werkt het?