1 min

Microsoft kondigt aan het overgenomen Yammer vanaf deze zomer te integreren met Office 365 producten. Het zakelijke sociale netwerk moet een prominentere rol gaan innemen voor gebruikers in het bedrijfsleven.

Vorig jaar kocht Microsoft Yammer voor 1,2 miljard dollar, een investering die wat moet gaan opleveren door de integratie met Office. Als aftrap kunnen gebruikers optioneel de SharePoint-nieuwsfeed op de site vervangen met de Yammer-feed, die volgens Microsoft "het beste van twee werelden" samenbrengt.

Verdere samensmelting volgt, met de mogelijkheid tot het toevoegen en aanpassen van allerlei documenten met Web Apps via Yammer. Microsoft wil steeds meer functies van Yammer naar Office brengen, zoals chatten, praten, videobellen en e-mail.

Bedrijven die zich niet thuis voelen in het cloud-systeem kunnen volgens Microsoft vasthouden aan de SharePoint-feed. "Die biedt sterke sociale mogelijkheden geïntegreerd met veel SharePoint-functies. De cloud maakt innovatie en updates gemakkelijker, maar we begrijpen dat niet al onze klanten daar voor in zijn."