1 min

Google heeft vannacht een nieuwe dienst online geplaatst, waarmee gebruikers notities kunnen maken. In feite is Google Keep een opvolger van Notebook, een dienst waarvan Google in 2009 de ontwikkeling beëindigde. Keep lijkt de concurrentie aan te gaan met het populaire Evernote en andere soortgelijke diensten.

Eerder deze week liet Google Keep zich al kortstondig zien, toen bleek de dienst gewoon al online te staan. Dat was echter van korte duur, Google maakte de dienst ontoegankelijk voor het grote publiek. Toen waren er echter al verschillende partijen die screenshots hadden genomen en de geest leek een beetje uit de fles.

Enkele dagen later wordt Keep dan alsnog officieel uit de doeken gedaan. Keep is nu beschikbaar via webbrowsers en er is voor Android-gebruikers ook een applicatie beschikbaar. Keep voor Android bestaat uit een enkele kolom met daarboven een invoerveld waar nieuwe notities snel ingevoerd kunnen worden. In de web-app zijn notities overzichtelijk geordend op het scherm.

Notities kunnen bestaan uit tekst en worden aangevuld met plaatjes. De kleur van de notities kan worden aangepast om verschillende soorten notities uit elkaar te houden, het is echter niet mogelijk om notities op kleur te selecteren.

De web-applicatie van Google Keep is te bereiken via Google Drive. De Android-applicatie voor Google Keep is te downloaden via de Play Store en vereist Android 4.0 Ice Cream Sandwich of hoger. Google heeft geen melding gemaakt van de komst van een applicatie voor iOS of Windows Phone.