1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Vine, de app waarmee 6 seconden video opgenomen kan worden, komt met de mogelijkheid om video’s gemaakt met de dienst te embedden in websites.

Het wordt nu dus mogelijk om Vine-clips op websites en blogs te bekijken. Het is mogelijk om een Vine-clip op twee manieren in een website te plaatsen: vanaf de webpagina van de clip of via de iOS-app kan de embedcode voor de video opgevraagd worden.

Vine gebruikt helaas een iFrame om de video te embedden, wat betekent dat sommige websites het plaatsen van de video niet zullen ondersteunen. Het is overigens mogelijk om de video 600, 480 of 320 pixels breed te maken en er zijn twee stijlen beschikbaar: simpel en postkaartweergave, waarbij bij de postkaartweergave gebruikersgegevens weergegeven worden.

Hoewel de dienst ontwikkeld door Twitter continu met nieuwe functies komt, is een Android-versie van de app nog altijd niet beschikbaar. Alleen op Apple’s platform kan Vine gebruikt worden. Een vacature bij Vine wijst er echter op dat er wel aan een Android-app gewerkt wordt.