1 min

Facebook heeft een nieuwe functie gelanceerd die het mogelijk maakt om content van het sociale medium te tonen op andere websites. Voor ontwikkelaars kan dit een praktische functie zijn, concurrenten van Facebook zoals LinkedIn, Pinterest, Twitter, Vine en YouTube bieden deze mogelijkheid in bepaalde vormen al langer.

In een blogpost geeft Facebook aan dat het bedrijf ervoor heeft gezorgd dat de code ook rekening houdt met mobiele apparaten. De content wordt op een klein scherm verkleind, zodat alles goed past. De knoppen Like, Comment en Share zijn dan juist weer groter, zodat ze bij gebruik van een touchscreen goed aan te klikken zijn. Video’s die in een bericht zijn gesloten kunnen direct op de desbetreffende website worden afgespeeld.

Als een bericht door zijn auteur verwijderd wordt, wordt deze vanzelfsprekend ook niet meer weergegeven op de website waarop deze is toegevoegd. In plaats daarvan wordt een tekst weergegeven die aangeeft dat de post niet langer beschikbaar is omdat deze verlopen is of vanwege gewijzigde privacyinstellingen.