1 min

Zoals werd verwacht heeft Facebook vandaag een videofunctie voor Instagram aangekondigd. Het sociale netwerk wil het maken en delen van video’s zo eenvoudig mogelijk maken met de nieuwe functie. Een update voor Instagram is per direct beschikbaar.

Gebruikers kunnen dankzij de nieuwe functie een video van maximaal 15 seconden opnemen. Facebook heeft niet zomaar een kopie gemaakt van Vine, een concurrerend product van Twitter. Zo worden video’s in Instagram niet oneindig herhaald, zijn er 13 filters beschikbaar en is er een knop om de laatst opgenomen sectie weg te gooien. Ook kunnen gebruikers zelf een thumbnail voor de video kiezen.

Instagram’s oprichter Kevin Systrom meldt dat Vine niet als uitgangspunt geldt voor de nieuwe functie van Instagram. Toen Systrom bezig was met de ontwikkeling van Burbn, wat later Instagram werd, was hij al bezig met het delen van foto’s en video’s. Destijds werd echter besloten om op fotografie te richten en de video-functie later te introduceren. Die tijd is dus nu gekomen.

Een update voor de Android- en iOS-versie van Instagram is per direct beschikbaar.

Windows Phone

Betreffende Windows Phone had Systrom geen aankondiging te doen. De komst van een applicatie moeten we daarom nog altijd afwachten. Systrom benadrukt dat een app voor Windows Phone wordt overwogen.