1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De ‘hacktivisten’ van Anonymous hackten de Twitter- en Flickr-accounts van Noord-Korea, in een volgende serie misdragingen richting het communistische regime. De hacks komen in navolging van Noord-Korea’s nucleaire dreigementen tegen de Verenigde Staten.

De Twitterfeed van Noord-Korea schreeuwt gehackt te zijn en linkt naar een setje afbeeldingen op Flickr die de draak steken met grote leider Kim Jong Un. Een van de afbeeldingen beschuldigt hem van het in gevaar brengen van de wereldvrede, onder het alias ‘NUKE NUKE Mickey Lover‘.

Anonymous claimt ook de Noord-Koraanse nieuws- en informatiesite www.uriminzokkiri.com te hebben neergehaald. De site is momenteel niet bereikbaar, wat het gevolg kan zijn van een door Anonymous geliefde DDoS-aanval.

De hackersgroep heeft een lijstje van eisen opgesteld, als voorwaarden waarvoor ze hun aanvallen stoppen. Ze eisen het terugtreden van Kim Jong Un, de installatie van democratie, internettoegang voor alle burgers en het stopzetten van het nucleaire programma.

Eerder deze week verspreidde de groep geheime accountinformatie van de nu neergehaalde site. Anonymous claimde gegevens van meer dan 15.000 accounts te hebben gehackt en dreigde die data te wissen.