1 min

Eén van de applicaties die Windows Phone nog mist, zal volgens Nokia binnenkort alsnog verschijnen. Instagram zal zich scharen bij de meer dan 150.000 andere Windows Phone-applicaties in de Windows Store.

Een medewerker van Nokia’s Zweedse Facebook-afdeling bevestigde desgevraagd tegenover een belangstellende dat Instagram naar Windows Phone zou komen. De reactie is inmiddels van de Facebook-pagina verwijderd, maar een screenshot bleef bewaard. De gesproken taal is natuurlijk wel Zweeds, maar vertaald staat er dat Instagram onderweg is, maar dat een exacte datum nog niet vaststaat.


Een Windows Phone-variant van Instagram leek enige tijd terug al in de stijgers te staan, het gerucht ging toen echter wel dat de applicatie exclusief zou verschijnen voor Lumia-toestellen van Nokia. Dat juist Nokia de partij is die dit nieuws naar buiten brengt zet dat gerucht alleen maar kracht bij.

Natuurlijk is het mogelijk dat er een medewerker is die zich heeft vergist. Neowin en WPCentral melden echter dat ze vanuit verschillende kanten hebben vernomen dat Instagram zal worden uitgebracht voor Windows Phone. Daarbij zou de app tijdelijk exclusief zijn voor eigenaars van een Lumia-toestel.