1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google’s e-maildienst Gmail heeft een kleine update gehad, waardoor de Agenda-dienst van de zoekgigant beter geïntegreerd wordt. Dankzij de integratie wordt het voor gebruikers mogelijk om vanuit Gmail direct afspraken in de agenda te plaatsen.

Dankzij de integratie van Agenda kunnen gebruikers een in een mail genoemde tijd of datum aanklikken en vervolgens toevoegen in hun agenda. De mogelijkheid doet zich voor wanneer de dienst een bepaald tijdstip herkent. De tekst wordt dan aanklikbaar, zodat een pop-up venster verschijnt. Er kan dan ook gecontroleerd worden of er niet al een afspraak in de agenda staat op het gewenste tijdstip.

Dankzij de integratie is een afspraak snel toe te voegen. Eerder waren verschillende handelingen nodig voor het toevoegen van een afspraak, bovendien moest dat binnen de Agenda-omgeving.

Helaas is de update enkel beschikbaar voor gebruikers die hun Gmail-account op Engelstalig hebben staan. Het is vooralsnog ook nog niet bekend of Google de dienst voor andere talen zal uitrollen.