1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft een interessante nieuwe update online gezet voor Google Maps. Daarin zijn voortaan voor gebruikers die ook Google Calendar actief gebruiken afspraken te zien. Vooralsnog geldt de update alleen voor gebruikers van Android. Wanneer deze update naar andere apps komt is niet bekend.

In de update, die zaterdag werd aangekondigd door Google, worden geplande afspraken waar een locatie bij vermeld staat in de kaartenapp geplaatst. Als je dus op weg naar je afspraak moet, zorgt Maps ervoor dat je op tijd vertrekt en plant het alvast de route voor je. Zo kan je ook echt precies op tijd vertrekken en aankomen.

Voor de functie is het wel nodig om een adres in te vullen in Google Agenda. Het is verder mogelijk om bepaalde adressen een label te geven, waardoor ze niet telkens geheel ingetypt hoeven te worden. Ook maakt de app gebruik van Google Contacten. Dat houdt in, dat als er een afspraak wordt gepland met een contact van wie het adres ingevuld staat, je alleen maar de naam van die persoon hoeft in te tikken om de juiste locatie in Google Maps terug te zien.

Het koppelen van Maps aan de Agenda-app is niet de enige update die Google recentelijk gemaakt heeft aan de toepassingen. Eerder deze week maakte het bekend ook te komen met stembesturing. Simpele commando’s als “zoek het dichtstbijzijnde tankstation” kunnen nu tijdens het rijden uitgesproken worden om Maps aan het werk te zetten.