min

Tags in dit artikel

, ,

Het Gmail-team heeft het een stuk eenvoudiger gemaakt om bijlagen toe te voegen aan je mailtjes door eenvoudige drag-and-drop functionaliteit toe te voegen. Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor gebruikers van FireFox en Google Chrome.

Met deze nieuwe mogelijkheid kunnen Firefox (3.6) en Chrome gebruikers bestanden toevoegen aan e-mails door ze gewoon te slepen van bijvoorbeeld je bureaublad naar het browser-venster dat het te componeren mailtje weergeeft. Volgens de Google-software engineer Adam de Boor zal de drag-and-drop ondersteuning "spoedig" worden uitgebreid naar andere browsers, zodat iedereen in staat zal zijn om ervan te genieten.

Naast het slepen en neerzetten, is Gmail getweaked naar een verbeterde integratie met de Calendar functie waarmee gebruikers Calendar gebeurtenissen vanuit de e-mailservice kunnen maken. Om gebruik te maken van deze functie gebruik je gewoon de nieuw toegevoegde "Insert: Invitation" link bij het samenstellen van een e-mail en controleer of vrienden/collega’s beschikbaar zijn voor een gebeurtenis. Houd er rekening mee dat dit werkt, zo lang als mensen hebben afgesproken om hun agenda’s met je te delen.