De verkoop van de Xbox 360 in de Verenigde Staten zag in april een aanzienlijke daling. Er werden nog maar 130.000 eenheden verkocht.

Dit in tegenstelling tot maart en februari toen Microsoft respectievelijk 261.000 en 302.000 Xbox 360-consoles wist te verkopen. Toch is Microsoft met 130.000 consoles in april de grootste in de markt met een aandeel van 42 procent.

De totale omzet voor de Xbox 360, waaronder hardware, games en accessoires vallen, bedraagt 208 miljoen dollar. Dit is ook weer iets meer dan de helft van een maand eerder, toen in maart de omzet nog 402 miljoen dollar bedroeg.

In april lukte het de console van Microsoft om 6 van de 10 topconsolegames vast te houden, waaronder NBA 2K13, Dead Island: Riptide, BioShock Infinite, Injustice: Gods Among Us en Call of Duty: Black Ops II.

De sterke daling van de verkoop kan komen omdat Microsoft op 21 mei officieel de volgende Xbox aankondigt. Het zal echter nog wel even duren voordat de console daadwerkelijk in de winkels ligt. Dit betekent dat als de verkopen er nu al onder lijden het een zware zomer kan worden voor Microsoft.

Overigens hebben ook andere consolefabrikanten het lastig. De Wii U verkoopt matig en eerder liet EA weten geen games te hebben gepland voor de nieuwste telg van Nintendo.