1 min

De Nederlandse publieke omroepen zijn nu online live te bekijken. De nieuwe website van de publieke omroep, NPO.nl, biedt vanaf nu live tv en radio aan. Radio kon voorheen echter ook al live worden beluisterd. Verder heeft de nieuwe website een eigen variant van Uitzending Gemist.

De domeinnaam NPO.nl werd vorig jaar april overgenomen van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie voor een bedrag van 100.000 euro. Vandaag heeft de Nederlandse Publieke Omroep dan ook de website af die bij de nieuwe domeinnaam hoort. Deze nieuwe website zal de website publiekeomroep.nl gaan vervangen, ook zullen de websites van Nederland 1, 2, 3 en 24 binnenkort verdwijnen en wordt verkeer doorgestuurd naar NPO.nl. De website uitzendinggemist.nl blijft naast NPO.nl voorlopig zelfstandig bestaan.

Waarschijnlijk zal de website van Uitzending Gemist op de lange termijn gaan verdwijnen, aangezien alle content van Uitzending Gemist ook op NPO.nl is te vinden.

"De introductie van één gezamenlijke NPO-site past in het online beleid: fors minder, maar effectievere websites." Ook kunnen bezoekers een profiel aanmaken, uitzendingen delen via sociale media en direct uitzendingen terugkijken.