Vandaag heeft Netflix bekendgemaakt dat er in september een nieuwe uitbreidingsronde plaats zal hebben. Met die nieuwe ronde zal de dienst in zes nieuwe landen beschikbaar komen, waaronder België.

Vanaf september zal Netflix in België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland beschikbaar worden gesteld. Dat geeft het bedrijf aan in een brief aan investeerders. Daarmee voegt de video-on-demand-dienst de daad bij het woord: eerder dit jaar werd al aangegeven dat er binnenkort nieuwe uitbreidingen aan zaten te komen.

Het is nog onbekend wat mensen uit de nieuwe landen voor abonnementskosten moeten neerleggen, in Nederland werd Netflix met een maandelijkse prijs van 7,99 euro. Inmiddels zijn de kosten voor nieuwe abonnee’s een euro omhoog gegaan. Het lijkt aannemelijk dat in de nieuwe landen ook 8,99 euro per maand moet worden betaald.

Netflix is sinds september beschikbaar in Nederland. Uit de meest recente kwartaalcijfers blijkt dat het bedrijf inmiddels 50 miljoen maandelijks betalende abonnee’s bedient. Momenteel is Netflix beschikbaar in meer dan 40 landen, maar de abonnee’s komen voor een relatief groot deel toch uit het thuisland: in de Verenigde Staten heeft Netflix meer dan 36 miljoen leden.