2min

Twitter heeft een nieuwe functionaliteit toegevoegd op de website bij een kleine groep gebruikers. Twitter is de mogelijkheid aan het testen om automatisch hashtags toe te voegen aan teksten. Als gebruikers een tekst typen doet de website voorstellen voor hashtags.

Twitter is de laatste tijd druk bezig met nieuwe functies om de website te verbeteren. Zo voegde het al de mogelijkheid toe om Tweets toe te voegen op een webpagina (embedden). Ook bestaat de mogelijkheid sinds kort om vertalingen van bepaalde tweets te zien. Twitter lijkt daarvoor een samenwerking aangegaan te zijn met Bing Translate van Microsoft.

Nu is er ook weer een nieuwe functie opgedoken die bij bepaalde gebruikers wordt getest. Namelijk het automatisch voorstellen van populaire hashtags tijdens het typen. Als een gebruiker zijn tekst begint te typen en een woord intypt wat ook als hashtag populair is dan zal Twitter voorstellen om er een hashtag van te maken, zoals te zien is in de afbeelding.

In de accounts die we op redactie hebben is deze mogelijkheid nog niet beschikbaar dus het lijkt te gaan om een beperkte groep gebruikers die deze functie mag uitproberen.

Twitter lijkt al met al druk bezig om de dienst naar een hoger platform te tillen. Deze week werd ook bekend dat de mogelijkheden voor adverteerders worden verruimd. Twitter gaat advertenties tonen op basis van websites die zijn bezocht door de gebruikers. Twitter kan dit doen doordat op veel websites een Tweet button staat. Gebruikers krijgen overigens wel de mogelijkheid om zich hiervoor af te melden.