2min

Tags in dit artikel

, ,

Apple heeft gisteren de derde bètaversie van iOS 7 en Mac OS X 10.9 Mavericks beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Ontwikkelaars kunnen de versies nu downloaden in het Apple Developer Center of over-the-air downloaden en installeren als ze al gebruik maken van een bèta. De nieuwe iOS 7 bèta bevat opnieuw veel wijzigingen, dit in tegenstelling tot de nieuwe bèta van Mavericks waar op het eerste oog weinig nieuws is te vinden.

De derde bèta van iOS 7 verschijnt exact twee weken na de tweede bèta en is beschikbaar voor iPhones, iPads en iPod touch. Om te beginnen zijn er natuurlijk de nodige problemen uit de eerste bèta’s opgelost, waaronder het dubbel ontvangen van pushnotificaties en de onverwachte volume wisselingen tijdens het streamen van media via AirPlay.

Een van de grotere veranderingen is de aanpassing van het lettertype op bepaalde plaatsen. Eerder werd er gebruik gemaakt van Helvetica Neue Light en nu is dat Helvetica Neue Regular, de light- en de ultra light-versie is overigens nog wel op sommige plekken te vinden.

Andere grote wijzigingen zijn een grotere statusbalk op het vergrendelscherm, een nieuwe animatie voor app downloads en puntjes in de kalender app, die aanduiden dat er iets staat gepland op bepaalde dagen. Ook zijn er opnieuw stemmen toegevoegd aan Siri en zou de spraakassistent beter werken door versnelde navigatie. Tot slot bevat de camera-app van iOS nu de mogelijkheid om rode ogen weg te werken.

Ook is de derde bèta van Mac OS X 10.9 Mavericks beschikbaar, hierin zijn geen nieuwe functionaliteiten te vinden. Wel is er nog een flinke waslijst aan problemen met Mavericks die Apple nog moet oplossen. Het lijkt erop dat iOS 7 de afgelopen weken meer prioriteit heeft gehad dan OS X.