1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De eerste publieke betaversies van iOS 10 en macOS Sierra zijn vanaf nu beschikbaar. Apple bracht eerder al betaversies voor ontwikkelaars uit, maar vindt de tijd nu rijp om een groter publiek de nieuwe versies van de besturingssystemen te laten uitproberen.

De nieuwe versies van iOS en macOS zijn beschikbaar via de website van Apple, voor mensen die zich hebben ingeschreven voor het beta-programma van het bedrijf. Mensen die zich in het verleden al hadden ingeschreven kunnen hun apparaten weer opnieuw instellen om met de publieke betatest mee te doen.

Apple presenteerde iOS 10 en macOS Sierra vorige maand tijdens de WWDC-beurs. De belangrijkste verbeteringen van iOS 10 betreffen een herontwerp van het vergrendelscherm en notificatiecentrum, ook is Siri slimmer geworden en de Berichten-app kruipt qua functionaliteit meer richting Facebook Messenger.

Om meer lijn in de verschillende besturingssystemen te krijgen koos Apple ervoor om Mac OS X te hernoemen naar macOS. In macOS Sierra zitten de belangrijkste verbeteringen in iCloud desktop, synchronisatie over verschillende systemen en picture-in-picture video’s. Met macOS Sierra komt spraakassistent Siri voor het eerst beschikbaar op computers.

Omdat het hier betaversies van software betreft wordt het aangeraden om deze versies van iOS 10 en macOS Sierra enkel op secundaire systemen te installeren.