Rockstar, de maker van Grand Theft Auto V (GTA V), heeft de allereerste gameplayvideo van dat spel vrijgegeven. In totaal gaat het om bijna 5 minuten aan gameplaybeelden die de mogelijkheden van de game laten zien. Het mag duidelijk zijn dat Rockstar met de volgende GTA-game wederom een grote stap voorwaarts maakt die weinig andere game ontwikkelaars kunnen volgen.

Na het zien van de beelden kunnen we eigenlijk vrij snel concluderen dat de nieuwe GTA V een nog grotere en vrije wereld heeft gekregen, waar je behalve missies ook prima in rond kan bewegen en je eigen plan kan trekken. Ook zijn er legio mogelijkheden toegevoegd aan de game, of het nou gaat om sporten zoals tennis, parachutespringen of golfen. Ook handelen op de beurs en het kopen en aanpassen van auto’s behoort tot de mogelijkheden. Ook is het opnieuw mogelijk om GTA in multiplayermode te spelen, het enige terrein waar GTA nog nooit echt is doorgebroken, mogelijk gaat dat met deze versie veranderen.

GTA V komt op 17 september uit op de PlayStation 3 en Xbox 360. Waarschijnlijk zal de game later ook nog verschijnen op de PC, PlayStation 4 en Xbox One, hier is officieel echter nog niets over bekendgemaakt.