2min

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar eindelijk is het dan zover: de eerste beelden van Grand Theft Auto 5 (GTA V). De ontwikkelaar van de succesvolle GTA-reeks, Rockstar Games, heeft een trailer online gezet op haar website.

De eerste beelden zien er zoals je mag verwachten fantastisch uit. Het belooft opnieuw een snelle en scheurende game te worden met nieuwe karakters, opdrachten en slechteriken. Helaas worden we niets wijzer van de verhaallijn en de hoofdpersonages van de nieuwe GTA game. De hoofdpersoon belooft zijn leven te beteren en het rechte pad te bewandelen, "maar ach ja, je weet hoe dat gaat…" zoals hij op humoristische toon zegt.

Wat we in ieder geval zeker weten is dat de game zich afspeelt in de wijken van Vinewood. Ook bepaalde gebouwen die we eerder zagen in San Andreas zijn goed zichtbaar. Of dat betekent dat we oude bekende personages terugzien die we in eerdere delen zagen is niet duidelijk.

Het onderscheid tussen rijk en arm komt duidelijk aan bod in de eerste beelden, een thema dat we in eerdere delen ook hebben gezien. Waarschijnlijk dat de hoofdpersoon zich laat verleiden door geld, macht, snelle auto’s en mooie vrouwen en niks hem schuwt om deze doelen te bereiken. De ondertitel heeft de game ontwikkelaar nog steeds niet bekend gemaakt.

Wellicht dat Rockstar Games met de opvolger van Liberty City een juweeltje in handen heeft waarmee ze alle verkooprecords verbreekt. Van het vierde deel in de GTA-serie, Liberty City, zijn al meer dan 20 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Ook San Andreas deed het niet slecht met 12 miljoen verkochte games. Wereldwijd zijn er van alle GTA games bij elkaar zo’n 114 miljoen stuks verkocht.

Bekijk zelf hieronder de eerste beelden van GTA V.