1 min

Eigenaars van een Xbox 360 kunnen zich opmaken voor een prijsverhoging van Xbox Live-games, als Microsoft de nieuwe dashboard update uitgerold heeft. Met de update worden Microsoft Points omgezet naar lokale valuta. De omzetting van de punten gebeurt echter niet volgens de koers van de valuta, zo blijkt uit meldingen van betatesters.

Bij de aankoop van content van Xbox Live merkten betatesters op dat hun Microsoft Points zonder expliciete toestemming worden omgezet naar de lokale valuta, maar dat de waarde na de omzetting niet correct is. Ook de prijs van de content is in vergelijking hoger geworden en komt in lijn met de prijzen van de PlayStation-winkel. Daarmee kunnen we aan de andere kant ook stellen dat PlayStation-gamers altijd een nadeel hebben gehad ten opzichte van Xbox-gamers, dat nu wordt weggepoetst.

Zo kostte een game van 1600 Microsoft Points omgerekend 13,60 Britse Pond, maar die prijs is nu verhoogd naar 14,99 Pond. Eenzelfde verhoging is zichtbaar bij minder dure games, de prijs wordt gemiddeld zo’n 33 procent verhoogd.

Microsoft heeft nog niet gereageerd op de ontdekking van de prijsverhoging.