2min

Microsoft heeft enkele uren geleden een testversie van Internet Explorer 11 voor Windows 7 uitgebracht. De nieuwe versie van IE laadt websites sneller en ondersteunt meer standaarden dan de vorige versie.

Het gaat om een versie speciaal voor ontwikkelaars. De softwaregigant hoopt met de testversie dat ontwikkelaars hun apps en websites alvast compatible gaan maken met de nieuwe browser, voor zover dat nodig is.

Internet Explorer 11 verscheen voor het eerst op de BUILD-conferentie in San Francisco eerder dit jaar. De vernieuwde browser was tot nog toe alleen beschikbaar in de testversie van Windows 8.1, maar is nu dus ook voor Windows 7 beschikbaar.

Versie 11 is volgens Microsoft de eerste browser die de nieuwe W3C Resource Priorities-standaard implementeert, waarmee bepaald kan worden welke elementen op een website als eerste geladen moeten worden, wat resulteert in kortere laadtijden. Daarnaast wordt HTML5 link prefetching ondersteund, evenaals pre-syncing.

Ook heeft Microsoft zijn ontwikkelaarstools in versie 11 stevig onder handen genomen. Deze tools zijn te openen met F12 en bestaan sinds Internet Explorer 8. Microsoft heeft in de versie voor Windows 7 van IE11 nog wat extra tools toegevoegd, om de project build times en efficiëntie te stroomlijnen.

Naast de developerpreview van IE11 heeft Microsoft ook virtual machines van de browser vrijgegeven. Het is mogelijk deze machines in het VirtualPC, VirtualBox of VMware op te starten zodat de browser zonder installatie getest kan worden. Deze VM’s zijn beschikbaar voor OS X, Linux en Windows en zijn hier te vinden.

De developerversie voor Windows 7 kan hier worden gevonden.