2min

Microsoft heeft een nieuwe website gelanceerd waarmee iedereen apps kan bouwen voor Windows Phone. Gebruikers hebben geen programmeerkennis nodig, simpel met de muis klikken en slepen is voldoende om een app in elkaar te zetten. Ook zijn er bepaalde functionaliteiten standaard aanwezig zoals het inlezen van RSS-feeds of Twitter-streams.

Microsoft heeft een slimme manier bedacht om snel veel apps te krijgen in de Windows Phone Store. Ze hebben het bouwen van een app zo makkelijk gemaakt dat iedereen het kan, via een nieuwe website. Ook hebben ze gedacht aan voldoende technische implementaties, zodat een app wel gewoon dynamisch kan zijn. Bijvoorbeeld door RSS-feeds of Twitter-streams uit te lezen.

Het bouwen van een app gaat zeer gemakkelijk, de gebruiker kan kiezen uit een aantal templates die Microsoft heeft samengesteld en van daaruit kan de app verder worden ingevuld. Voorbeelden van templates zijn bedrijf, winkel, feest, familie, persoonlijke trainer, sport, menu, filmreview, band, hobby, reis en verhalenverteller. Al deze templates hebben een specifiek doel en voor elke situatie is wel een bijpassende template te vinden. Voordat je met een template begint te werken kan je eerst een preview zien zodat je weet of die template wel goed is voor het doel dat je wil bereiken.

Na het maken van een app wordt deze niet automatisch in de Windows Phone Store geplaatst. Microsoft behoudt een drempel om te voorkomen dat de Windows Store wordt overladen met halve apps van gebruikers. Mensen moeten zich nog steeds registreren voor een developeraccount en hiervoor een klein bedrag betalen. Zolang dat niet is gebeurd zal de app niet worden gepubliceerd in de Windows Phone Store.

Het lijkt in elk geval een goede zet te zijn van Microsoft om het Windows Phone-platform een extra duwtje in de rug te geven.