1 min

Microsoft Nederland heeft speciaal voor ontwikkelaars een leuke actie bedacht. Als je bereidt bent om voor eind februari drie Windows Phone applicaties te bouwen krijg je van Microsoft een gratis HTC 7 Surround smartphone met Windows Phone Mango.

Uiteraard stelt Microsoft wel wat eisen aan deze actie. Zo krijg je het Windows Phone-toestel in bruikleen en dien je in de eerste maand al je eerste app af te leveren. Daarna heb je nog een maand om de twee andere apps op te leveren.

Indien je voldoet aan de eisen en drie apps aflevert voor eind februari mag je de smartphone van Microsoft houden. Doe je dit niet dan dien je het toestel weer terug te sturen naar Microsoft.

Het is niet zo dat iedereen die zich inschrijft meteen een smartphone krijgt toegestuurd, zo gek zijn ze ook weer niet bij Microsoft. Je dient vooraf te overleggen wat voor soort apps je gaat maken en als je al iets hebt gemaakt dien je dit te laten zien. Gezien Microsoft maar een beperkt aantal smartphones heeft zal het dan de beste inzendingen toelaten tot deze actie.

Het doel van Microsoft is duidelijk, ze willen het aantal apps in de Windows Marketplace flink opschroeven en hopen op deze manier de actieve Windows Phone-ontwikelaars te belonen voor hun werk. Zeker voor de programmeurs die momenteel al bezig zijn om meerdere Windows Phone-apps te bouwen kan deze actie erg interessant zijn. Meer informatie vind je op de blog van Microsoft.