Android-game 144x gekocht, 50.030x gedownload

De ontwikkelaar van de tabletgame Gentleman! voor Android en de iPad heeft een boekje opengedaan over het eerstgenoemde platform. Yann Seznec, zoals de ontwikkelaar heet, onthulde dat de mate van piraterij van de Android-variant zijn spel gigantisch is. Er waren 144 mensen die het spel voor een Android-tablet kochten, terwijl maar liefst 50.000 mensen het spel via illegale wegen verkregen. Voor de iPad kochten 1.114 mensen het spel.

Seznec had gehoopt dat hij zijn spel zo’n 2.000 keer zou kunnen verkopen. Met lovende recensies op het internet leek dat wel goed te komen. Maar dat doel is tot nog toe nog ver buiten zijn bereik, ondanks de relatief grote populariteit die het spel verworven heeft. "Het aantal mensen dat de game heeft gedownload maar niet heeft betaald is voor ons een bevestiging dat we een spel maakten dat mensen erg leuk vinden," schrijft Seznec op zijn blog.

95 procent van de piraten zou zich volgens de gegevens van Seznec in Rusland en China bevinden. Dat zijn wel landen die de ontwikkelaar vrijwel buiten beschouwing heeft gelaten bij zijn schatting van de verkopen. De game was ook niet vertaald voor de Play Store in die landen.

Zonder met een wijzende vinger Android als platform als schuldige aan te wijzen gaat Seznec in zijn blog dieper in op het probleem. "Het grootste probleem is dat de meeste piraterij bestaat waar de Google Play Store geen bekendheid heeft. Het komt niet eens bij deze mensen op dat ze horen te betalen voor dit soort content."

Mocht je Gentlemen! willen uitproberen, dan kan je je begeven naar de website van Lucky Frame, de ontwikkelstudio van het spel.

Bron:Gamasutra