1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Telecomprovider T-Mobile heeft aangekondigd dat het een eigen clouddienst gaat lanceren. Klanten kunnen gratis gebruik maken van maximaal 5GB aan opslagruimte, in ruil voor een maandelijkse bijdrage van respectievelijk 2,99, 5,99 of 8,99 euro kan de ruimte worden vergroot naar 25, 50 of 100GB.

De T-Mobile Cloud wordt op 9 september officieel gelanceerd en tegen die tijd zal de provider dan ook applicaties voor mobiele platforms beschikbaar stellen. Vooralsnog heeft T-Mobile enkel apps voor Android en iOS aangekondigd, maar andere mobiele besturingssystemen zullen volgen.

Bij de ontwikkeling van T-Mobile Cloud is veel tijd en moeite gestoken in de veiligheid van de bestanden. T-Mobile meldt dat de dienst voldoet aan de hoogste standaarden die in Nederland gelden. Uit navraag bij T-Mobile blijkt dat de gratis variant met maximaal drie apparaten via de app te gebruiken is. Dat aantal ligt bij de betaalde versie op tien toestellen. Als er gebruik wordt gemaakt van de webbrowser is het aantal apparaten in beide gevallen overigens ongelimiteerd.

Vooralsnog wordt T-Mobile Cloud beschikbaar gesteld voor bestaande en nieuwe klanten van T-Mobile en MTV Mobile. Dit blijkt uit navraag van Techzine. Klanten van *bliep, Ben en Simpel worden dus niet bij het gebruik betrokken. Wel kunnen bestanden gedeeld worden met mensen die klant zijn bij een andere provider, dus ook KPN en Vodafone.

Update (10:37)
Uit navraag blijkt dat klanten van MTV Mobile ook gebruik kunnen maken van T-Mobile Cloud. Het bericht is hierop aangepast.