T-Mobile gaat nieuwe iPhone abonnementen invoeren vanaf 4 april. De downloadsnelheid zal hierbij flink worden verhoogd tot wel 7,2 Mbit. Maar zodra de gebruiker meer dan 1 GB aan dataverkeer heeft verbruikt in één maand, dan wordt de verbinding afgeknepen tot maximaal 64KB/s.

T-mobile kiest dus duidelijk voor een andere aanpak dan haar concurrenten, het verbruik blijft onbeperkt maar wel met een snelheidsrestrictie. T-Mobile schat dat 95% van haar klanten elke maand netjes binnen de 1GB blijft maar de overige 5 procent kan dus tegen de restrictie aanlopen. De meeste klanten hebben dus geen last van de nieuwe regel, overigens gaat T-mobile wel de mogelijkheid bieden om een extra gigabyte aan dataverkeer bij te kopen voor de klanten die dat willen, hierdoor is er wel een alternatief naast de snelheidsrestrictie.

Een restrictie van 64KB/s is wel een hele harde maatregel want een mobiele telefoon kan op die snelheid nog maar moeilijk op een fatsoenlijke wijze functioneren. Het mobiel bellen en sms’en zal geen problemen opleveren maar het internet zal waarschijnlijk te langzaam zin om nog fatsoenlijk te gebruiken.

T-Mobile is in elk geval wel uniek in haar aanpak en blijft de enige grote provider in Nederland zonder datalimiet. Daarmee zet de telecomprovider zich wel af tegen de concurrenten KPN en Vodafone, die wel een hard datalimiet hanteren. Op de website van T-Mobile zijn uiteraard meer details te vinden over de nieuwe abonnementen.